Agile Talent Match

Welke Agile rol past het best? fit4agile biedt de kans om daar achter te komen met de Agile Talent Match.

Mensen zijn productiever en presteren het best als ze werk doen, dat bij hun talenten past. Ze beleven hier ook meer plezier aan.
De rollen die bij Agile werken horen, zijn heel anders dan de rollen die bij traditioneel werken horen. Agile rollen vereisen vaak andere competenties en vaardigheden van de mensen die deze rollen gaan invullen.

Het is dus belangrijk de Agile rol te bepalen die het best bij een medewerker past. Dit kan door de beste match te vinden tussen de competenties die werknemers kunnen ontwikkelen (of hebben ontwikkeld) op basis van hun talenten en de benodigde competenties voor specifieke Agile rollen.

Om deze match te vinden, wordt gebruik gemaakt van bewezen, gevalideerde instrumenten. De medewerker vult online de TMA talentenanalyse in. Zo komt de medewerker met zijn of haar talenten centraal te staan. De resultaten van deze talentenanalyse worden gematcht op de gewenste Agile rollen. Dit maakt beter onderbouwde keuzes mogelijk en biedt ook direct aanknopingspunten voor de ontwikkeling in de gekozen rol.

Neem contact met ons op voor meer informatie of download de Agile Talent Match brochure.

Agile Talent Match: past het blok in het gat?